Κοσκινίζουμε το αλεύρι µε το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε λίγο το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει και ρίχνουμε βροχηδόν τη ζάχαρη.
Τα χτυπάμε δυνατά για 5΄, να φουσκώσουν και να κρεµώσουν καλά.
Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά ώστε να απορροφώνται καλά από το μείγμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και 2 κ.σ. από το συνολικό αλεύρι.
Στη συνέχεια το γιαούρτι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι µε το μπέικιν.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψάκι µε διάμετρο 30 ή 32 εκ.
Αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Αφού ψηθεί, αφήνουμε τη λεµονόπιτα να κρυώσει τελείως.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Από την ώρα που θα πάρει βράση, δεν ανακατεύουμε ξανά και βράζουμε για άλλα 5΄.
Με ένα ξυλάκι για σουβλάκι τρυπάμε παντού γύρω γύρω τη λεµονόπιτα (που είναι πλέον κρύα) και λίγο λίγο ρίχνουμε το σιρόπι μέχρι να το πιει όλο.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και σερβίρουμε.
Εάν την παγώσετε στο ψυγείο και κατόπιν τη σερβίρετε, είναι το κάτι άλλο!
Ξενοδοχεια
Κτηματα
Αιθουσες Δεξιωσεων
Catering
Ανθοπωλεια
Νυφικα
Γαμπριατικα Κοστουμια
Προσκλητηρια
Μπομπονιερες
Στεφανα Λαμπαδες
Φωτογραφοι
Οργανωση Γαμου
Μανικιουρ
Μακιγιαζ
Κεντρα Αισθητικης
Μουσικη DJ
Βραδυνα Ενδυματα
Βαπτιστικα
Γαμηλια Ταξιδια
Διακοσμηση
Subscribe to RSS headline updates from: Powered by FeedBurner