Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας (θα χρειαστούμε 12 φύλλα) 1 περίπου 1½ κιλό συκωταριά αρκετά ψιλοκομμένη 1 κ.γλ. ρίγανη ξερή 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 200 γραμμ. ανθότυρο 100 γραμμ. γραβιέρα Κρήτης ή ρεγκάτο τριμμένο 1/2 φλ. τσαγιού λάδι για τα φύλλα 4-5 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού πιπέρι αρκετό και αλάτι με δοκιμή
Εκτέλεση
Ζεματάμε ελαφρά τη συκωταριά για να κόβεται καλύτερα. Την ψιλοκόβουμε με ψαλίδι και τη βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Το μείγμα αυτό βγάζει 4 ρολά. Λαδώνουμε ελαφρώς 3 φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Κατά μήκος των φύλλων, στην άκρη, τοποθετούμε το 1/3 της γέμισης. Αφήνουμε κενό φύλλο στις άκρες και διπλώνουμε σε φάκελο και μετά σε ρολό. Τοποθετούμε τα 4 ρολά σε ελαφρά λαδωμένο παραλληλόγραμμο πυράντοχο σκεύος.
Τα λαδώνουμε ελαφρά επάνω και τα ραντίζουμε με λίγο νερό. Χαράζουμε λίγο στο κέντρο για να φεύγει ο ατμός και να μη σκάσουν στα πλαϊνά, και τα ψήνουμε στους 190οC για 45΄-50΄. Κόβονται καλύτερα όταν είναι χλιαρά.
πηγή www.argiro.gr
Ξενοδοχεια
Κτηματα
Αιθουσες Δεξιωσεων
Catering
Ανθοπωλεια
Νυφικα
Γαμπριατικα Κοστουμια
Προσκλητηρια
Μπομπονιερες
Στεφανα Λαμπαδες
Φωτογραφοι
Οργανωση Γαμου
Μανικιουρ
Μακιγιαζ
Κεντρα Αισθητικης
Μουσικη DJ
Βραδυνα Ενδυματα
Βαπτιστικα
Γαμηλια Ταξιδια
Διακοσμηση
Subscribe to RSS headline updates from: Powered by FeedBurner